Anne-Kathrine på Lilly om företaget och passionen

Anne-Kathrine Rantzau firar 25 års jubileum hos Lilly i år och här berättar hon om vad som inspirerar henne, vad som gör Lilly unikt och självklart om de nya kollektionerna.

Från och med den 1:a september i år finns Lillys 2016 års kollektion att tillgå. En kollektion där blandade material, spets i blommönster och nya färgkombinationer dominerar. En av deras stora satsningar ligger under kollektionen PASSIONS by LILLY där de arbetar med en underklänning och en överklänning som bruden själv kan kombinera som hon vill.
– Undertyget består av satäng i djupare färger så som exempelvis ros, karamell eller crèmeblått och överklänningen består av spets i olika utföranden. Genom att kombinera under- och överklänningen skapar man en helt ny kollektion som dediceras av 1920-talet berättar Anne-Kathrine.
Anne-Kathrine började arbetet hos Lilly år 1990 med ansvar för den tyska marknaden. Hon reste mellan filialerna i många år tills den Skandinaviska marknaden hamnade på hennes bord. Nu arbetar hon tillsammans med ett team som ansvarar för kollektionerna i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

Vad inspirerar och driver dig framåt?
Det som driver och inspirerar Anne-Kathrine är främst kontakten med kunderna.
– Jag älskar kontakten med alla kunder, både brudarna som ska gifta sig och våra B2B-kunder som representerar Lilly och utstrålar lika mycket glädje som jag berättar hon. Att utbyta erfarenheter med varandra är såväl inspirerande som motiverande och något som driver mig i det dagliga arbetet.
Arbetet inom bröllopsbranschen ser idag annorlunda ut mot vad den gjorde för ett antal decennier sedan. Idag gifter sig merparten av brudarna inte för att de måste utan för att de vill. En viktig aspekt som Lilly tagit hänsyn till i deras arbete och de har ordet ”glädje” med sig i allt de gör. De firar romantiken och kärleken som ligger bakom ett giftermål och lägger stort fokus på att dessa människor har valt att leva tillsammans och ser bröllopet som en stor gåva.
– En gåva där Lilly kan bidra med att bruden finner rätt bröllopsklänning till den speciella dagen. Ett otroligt ärofyllt uppdrag som vi tar väldigt seriöst berättar Anne-Kathrine.

Vad är nyckeln till att lyckas?
– Service, service och mer service. Den mest perfekta bröllopsklänningen till det mest fantastiska priset är ingenting värt om inte god service ligger bakom helhetstänket. Vi fokuserar på goda leveranstider, klänningarnas passform och vi är alltid lyhörda mot vad såväl brudar som återförsäljare tycker.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Norden enda branchmagasin för bröllopsbranchen,

Följ oss på