Bröllopstrenderna år 2017 enligt Cavaliere

Inför denna säsong ser vi fortsatt mycket influenser från 50- och 60-talet där vi skådar filmstjärnans glamour á la Rita Hayworth, Audrey Hepburn och Grace Kelly. Enligt den här tidsepoken är gentlemannen välklädd med flärd och smakfull elegans. I år skulle Ingrid Bergman fyllt 100 år och filmen ”Jag är Ingrid” har fått mycket uppmärksamhet på filmfestivalen i Cannes och här hämtar modet mycket inspiration. Vi ser även mycket vintage och retro i dagens trender.

”Dandy-looken” inspirerar också starkt med slanka silhuetter och smal passform. Här är hatten är ett måste för den trendkänsliga, särskilt i sommar, liksom rätt detaljer i form av manschettknappar och en elegant scarf (som till viss del ersatt kravatten och flugan).

70-talet står för starka influenser på brudmodet med sin naturliga look, blommor i håret, gärna barfota och lite chict bohemiskt. Flower-power romantiken syns i form av gammaldags spetsar, mjuka linjer och gärna något puderrosa bland accessoarerna. Tankarna går till musikalen ”Mamma Mia” och ”Snobbar som jobbar”. Brudgummen är noga med att matcha sin brud genom att plocka upp någon detalj eller färg från denna trend. Puderrosa, créme, marsala och silver utför populära accentfärger.

Material, mönster och färger.
Tygerna har vacker struktur och lyster – ofta med inslag av silke. Vi ser många olika mikromönster både i jacquarder och tryck. Mönstren är överlag mindre men ofta spännande och innovativa. Mycket paisley och mikromönster gäller även för västar och accessoarer. Naturen och alla dess gåvor inspirerar vad gäller både färg och form. Vackra naturmaterial möter nytänkande och textil ingenjörskonst.
Grått har en given plats i garderoben för såväl kostym som smoking. Vi ser fortsatt även mycket blått i alla tänkbara nyanser och starka accentfärger såsom grönt, klarblått och lila.

Följ med Cavaliere på en tidsresa genom 50-, 60- och 70-talet gentemot en bakgrund av den vackra Skandinaviska naturen, där folksagorna berättar om mystiska, vackra naturväsen och riktiga prinsar och prinsessor.

Se mer av kollektionen på: www.cavaliere.se

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Norden enda branchmagasin för bröllopsbranchen,

Följ oss på