Rätt underkläder gör underverk!

De flesta brudar har något som de är nöjda med på sin kropp, lika säkert är det att de även har något de inte är så nöjda med. Hjälp kunden att hitta rätt underkläder för att framhäva det på sin kropp som de tycker om och dölja det mindre smickrande. Lyckas du med detta kommer bröllopsklänningen att sitta perfekt, vilken är varje blivande bruds dröm. I denna artikel ger vi en liten guide bland underkläderna och ger tips och råd kring hur man hittar rätt.

Behå
Börja med behån, de flesta kvinnor har fel storlek. Enligt en undersökning, så många som sju av tio och de flesta tycker att det är svårt att hitta rätt underkläder. Det enklaste sättet att ta reda på din kunds rätta storlek är att ta fram måttbandet och mäta. Mät först omkretsen precis under bysten, därefter rakt över bysten, där den är som fylligast. Var väldigt noga med att måttbandet inte är ”skruvat”. Notera måtten och tänk på att storleken variera mellan olika modeller och leverantörer, ha koll på detta och lär dig just dina leverantörers storlekar.
Bagatellisera inte vikten av rätt mått och storlek. Om omkretsen är för stor faller bysten framåt, kompensera aldrig detta genom att korta axelbanden, det har ingen som helst verkan, förutom märken på axlarna eller att kunden känner sig obekväm. Axelbanden har inte så mycket funktion som många tror. Välj också rätt storlek på kuporna, är de för små skapar det lätt fyra bröst i stället för två, inte snyggt under en bröllopsklänning.

Bagatellisera inte vikten av rätt mått och storlek.

Bygel
Bygel-behån är alltid ett säker kort. Den formar den stora bysten till en vacker rund siluett istället för att flyta ut och blir bredare. Även den mindre bysten blir fylligare med en bygelbehå. Byglarna ska ligga mot bröstkorgen, inte skära in eller böja sig efter kroppen.

Freebra
Freebra är en bandlös behå med självhäftande silikonkupor. Formar och förstorar brösten utan sömmar. Perfekt till axelbandslösa brudklänningar. Tvättas med tvål och vatten efter användning och passar för de med mindre byst.

PushUp
PushUp-behån är vadderad och har bygel. Den trycker ihop bysten från sidorna och skapar en snygg klyfta. Det finns ofta fickor för påfyllning av silikonkuddar eller vadd, perfekt för att trolla med en liten byst. Passar till djupt urringade klänningar.

Balconette
Lyfter bysten underifrån och är ofta axelbandslös med halvkupor och bygel.  Snygg till djupa och vida urringningar. Viktigt att ha rätt storlek så den inte glider ner. Det följer ofta med tunna silikonband som hjälper till att hålla allting på plats.

Trosa
Trosan ska matcha färgerna i behå eller korsett samtidigt som sömmar och detaljer inte får synas genom klänningen. Stringtrosan ger inga kanter och passar till tunnare tyger i klänningen i kombination med en underkjol. Om din kund valt en tightare brudklänning är gördelbyxan perfekt. Den drar in och formar rumpa, mage och lår samtidigt som den skapar en slät siluett. Är klänningen vid har man mer spelrum och kan välja fritt.  Välj kroppsfärgade underkläder utan kraftiga sömmar till tunnare tyger.

Kurvig
För den kurviga bruden finns det många smarta underkläder. Midjeformaren är ett perfekt hjälpmedel för timglaseffekten. Det är ett resårbälte i polyamidtyg som sätts runt midjan och når upp till bysten. Även trosgördeln och gördelstrumpbyxan formar en slät siluett över höfter, mage, lår och rygg.  För att undvika valkar runt rygg och armhålor bör behån vara bredare under armhålan och smalare bak i ryggen. Glöm inte att få kunden att välja brudklänningen innan underkläderna, då blir passformen rätt.

Korsett
Vill din kund ha en getingmidja och yppig barm så formas kroppen radikalt med skenor och snörning. Modellerna varierar från romantiskt vita med pärlor till sexigt röda – något som passar utmärkt till bröllopsnatten. Strumpebandshållare är obligatoriskt till korsett.

Torsolett
Påminner om en korsett men har inbyggd strumpebandshållare. Torsoletten brukar vara djupt urringad i ryggen och är ett bra alternativ om klänningen har en lågt skuren rygg.•

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Norden enda branchmagasin för bröllopsbranchen,

Följ oss på