Svenska Couture designern Lars Wallin gästar butiken Dreamwear i Ljungby

Inge Heimensen driver sedan fyra år tillbaka bröllopsbutiken Dreamwear i den sydsvenska orden Ljungby. Butiken växer stadigt och för cirka ett år sedan blev hon en av mycket få utvalda som fick möjligheten att sälja brudklänningar från den svenska Couture designern Lars Wallin.

Lars Wallin är en erkänd svensk Couture Designer som i över 25 års tid designat de mest makalösa och hänförande kreationerna. Hans mästerverk har setts på flertalet röda-mattan-tillställningar och burits av såväl celebriteter och kungligheter. För drygt ett år sedan lanserade han för första gången en specifik linje med brudklänningar. Linjen Lars Wallin Wedding säljs idag enbart av två exklusivt utvalda återförsäljare i Sverige och Inge i butiken Dreamwear är en utav dem. Jag besökte butiken och Inge för att höra mer om klänningarna och även diskutera ett kommande event i butiken.

Att vara en av två utvalda att få sälja Lars Wallins kreationer känns helt fantastiskt, och samtidigt lite overkligt, förklarar Inge när jag möter henne i hennes vackra butik en regnig novemberdag. Inge säljer idag både brudklänningar från designern och även några utvalda festklänningar som är en konfektion av Couture Designern Lars Wallin. Inge har valt att köpa in fyra stycken av de totalt 11 modellerna i brudkollektionen och visar stolt upp dem i butiken. Klänningarna är magiskt vackra, med noga genomtänkta detaljer och tillverkade i utsökta material. Inge berättar att då klänningarna blir specialbeställda efter varje kund tillverkas de under olika perioder på året och varje klänning blir därför unik då nyansskillnader kan förekomma i tygerna under året. Ett inslag som jag tycker både är charmigt och unikt.

Jag är väldigt stolt och glad över att kunna erbjuda Lars Wallin i min butik förklarar Inge. Designerklänningarna lockar en viss typ av kunder och att ha möjligheten att erbjuda high-end-kreationer till slutkonsument är fantastiskt. Klänningarna ligger utåt sett i pris på mellan 20-50.000kronor och leveranstiden på varje enskild klänning är ca 6 månader. – Det är verkligen ett vackert hantverk som den blivande bruden får bära säger Inge och ler.

När jag besöker butiken håller Inge för fullt på att förbereda ett event som äger rum den kommande helgen (19:e november reds. anm.). Ett event där designern Lars Wallin i egen hög person kommer och besöker butiken och berättar om kollektionen för nyfikna blivande brudar. – Att ha självaste designern på plats i min butik är verkligen en ära och jag är både nervös, förväntansfull och otroligt smickrad avslutar Inge.

header2

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Norden enda branchmagasin för bröllopsbranchen,

Följ oss på