Hedda och Maria – personerna bakom Nordic Bridal Agency

Hedda och Maria är personerna bakom den framgångsrika agenturen Nordic Bridal Agency. Vi fick en pratstund med dem och fick höra hur allting började
och vad som är nyckeln till att lyckas i denna bransch.

Hur började ert arbete i branschen?
Vi har arbetat ihop i 10 år nu Hedda och jag, säger Maria. Vårt samarbete började med en smyckesagentur och sedan fortsatte det med accessoarer, kläder och väskor. År 2006 blev vi erbjudna att ta över Pronovias agentur i Finland och nu har vi utökat vårt område till att omfatta även Sverige och Norge. Förra året (år 2015) blev vi också erbjudna Rainbows agentur och jobbar nu som agenter för dem i Finland och Norge.
Utöver att vara agentur för dessa märken har vi också vår egen butik i Helsingfors där vi säljer trendiga och snygga plagg för kvinnor i alla åldrar. I samband med vår butik har vi också ett showroom för våra märken och hit kan våra samarbetspartners (butiksägare och inköpare) komma och se de nya kollektionerna eller bara titta in på en kopp kaffe.

Berätta lite kort om ert arbete
Grundlig planering är en viktig del av vårt dagliga arbete. Resor ska planeras i minsta detalj; mötestider, flyg, hotell och hyrbilar – allt skall passa in och kostnaderna får inte skena iväg. Här är det viktigt att ha framförhållning och god planering. Men vi gör också snabba förändringar och flexibla lösningar, vilket är ett pussel såväl som ett måste i denna bransch. Vi har lyckats med att jobba på det sättet att vi alltid har en lösning på det mesta och hela tiden (även under ett hektiskt schema) har tid att sitta ner i lugn och ro med våra kunder. Att gå igenom kollektionerna väl utan med andan i halsen skapar en trygghet och långsiktiga samarbeten. Inköp är ju trots allt ett viktigt beslut för kunden och då finns vi där för att hjälpa att hitta de rätta modellerna för var och en. Den stora utmaningen ligger i att allt ska fungera, klänningen måste ju vara på plats när den stora dagen kommer och dessutom sitta perfekt.

Vad gör er glada och vad inspireras ni av?
Jobbet medför ofta mycket långa dagar under säsong – men som säljare känner man inte av tröttheten efter en lång dag när man haft trevliga möten och bra försäljning. Sådana dagar ger energi istället för att ta.
Uppföljning och tät kontakt med kunderna är också viktigt. Dessutom har våra kunder den stora fördelen att följa med oss till Barcelona varje år för att ta del av de fina arrangemangen kring visningen av de nya kollektionerna. Under dessa dagar gör de val kring vilka modeller som passar just deras butik och som de ska köpa in. Under de här resorna tillsammans med butikerna har vi väldigt roligt och de knyter oss samman på ett härligt sätt!

Vad är nyckeln till att lyckas?
Att lyckas med sitt arbete beror till stor del på oss själva som människor. Vi ansvarar för vår egen lycka och succé. Allt från att vi kan njuta av viktiga möten, lyssna på kundernas önskemål och hitta en bra mix och prisnivå som passar just den aktuella kunden.
Vi är lyckligt lottade att få jobba med starka och välkända varumärken i en bransch som är både känslofylld och romantisk. Den största inspirationen får vi när vi ser en brud prova en klänning som sitter perfekt. Det ögonblicket är magiskt för då vet vi att hon hittat sin drömklänning!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Norden enda branchmagasin för bröllopsbranchen,

Följ oss på