10 varmaa keinoa hääpukuliikkeesi menestymiseksi

Hääpukuliikkeen menestyksen taustalla on aina paljon työtä ja useita osatekijöitä. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla onnistut varmasti!

Aseta hintataso
Älä yritä tarjota kaikkea kaikille. Se on mahdotonta ja vieläpä erittäin raskasta! Keskity sen sijaan kohderyhmääsi, mitä he haluavat? Mille hintatasolle he asettuvat? Hintatason asetettuasi voit alkaa työskennellä kohderyhmällesi sopivan tuotemerkin kanssa. Erikoistumisen avulla erotut joukosta, jolloin asiakkaittesi on helpompi löytää sinut. Myös sisäänostot sekä työ ylipäänsäkin sulavoituu, kun tiedät mistä lähteä liikkeelle.
Tarkkaile budjettiasi
Selkeästi rakennettua budjettia tarkasti noudattamalla pääset pitkälle. Pidä huolta, että myymälästäsi löytyy tuotteita, joiden tiedät myyvän. Mikäli trendi tai menestystuote menee sivu suun, voit varmastikin täydentää valikoimaasi tällä myöhemmin. Palauta nopeasti puvut, jotka eivät myy, voidaksesi käyttää rahat myyvempään malliin. Näin pidät sekä budjettisi että varaston valikoimasi kunnossa.

 

Ylläpidä hyvää varastoa

Mekkojen määrä varastossa saavuttaa helposti käsittämättömät mittasuhteet. Pyri pitämään pukujen määrä myymälässäsi 45-75 kappaleessa. Määrä vaihtelee pukujen toimitusajankohdan sekä sesongin mukaan. Varaston kontrollointi ja sen pitäminen hallinnassa on yksi suurimmista tekijöistä menestyksessä.

Girls in wedding salon

Hanki tarpeeksi henkilökuntaa

Palvelu erikoismyymälässä on menestyksen avaintekijöitä. Voidaksesi saavuttaa hyvän palveluin tason tulee sinulla olla tarpeeksi (hyvää) henkilökuntaa. Tämä on kustannuskysymys, ehdottomasti. Mutta ajattele, että mikäli sinulla on tarpeeksi henkilökuntaa, jonka ei tarvitse seilata samanaikaisesti useamman asiakaspalvelutilanteen välillä, luot myymälääsi harmoniaa. Rauhallinen tunnelma sekä hyvä palvelu saavat puskaradion nopeasti liikkeelle!

 

Pidä hyvää huolta varauskalenteristasi
Huolehdi, että varauskalenterissasi on toimiva järjestelmä ja varattuja sovitusaikoja tuleville morsiamille. Pyytämällä asiakkaitasi varaamaan ajan, saat (useimmiten) tosiostajan ja pystyt suunnittelemaan työpäiväsi paremmin.

 

Hyvin huollettu ja hyvin siivottu

Yksityiskohdista huolehtiminen on onnistumisen A ja O. Pidä huolta, että myymäläsi on aina hyvin huollettu ja hyvin siivottu (koskaan ei tiedä, milloin asiakas kävelee ovesta sisään). Luo rutiini mekkojen ripustamiselle takaisin henkareihin sovituksen jälkeen ja katso, että myymälässä ei ole liikaa vaatteita esillä sekavan vaikutelman välttääksesi. Voit aina tarvittaessa tuoda takaa lisää tuotteita esiteltäväksi.

 

Asiakas ensin

Liiketoiminnan aloittaessasi huolehdi, että asiakas on toimintasi keskipisteenä ja että tarjoat myymälässä vieraileville elämyksen. Myyntityössä asiakas on aina tärkein. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa ja asiakkaan tulisi ensisijaisesti saada toiveensa toteutettua.

 

Kuuntele asiakasta

Uskalla kysyä kysymyksiä asiakkaalta oikean puvun löytämiseksi. Opi tuntemaan hänet sekä hänen tarpeensa ja hyödynnä näitä asioita esitellessäsi pukuja. Tällä tavoin asiakas tuntee itsensä huomioiduksi ja sinun on helpompaa löytää juuri hänelle sopiva puku.

Beautiful young women are talking and smiling while choosing elegant wedding dresses in modern wedding salon

Muista asiakkaan nimi ja muita tietoja

Hyvä keino syvemmän asiakassuhteen luomiseksi on kirjoittaa muistiin asiakkaan nimi sekä yksityiskohtia hänestä ja hänen lähestyvistä häistään. Tällä tavoin pystyt helposti jatkamaan keskustelua ja esittämään kysymyksiä seuraavan kerran nähdessänne. Esimerkiksi; Miten sujui hääkakun kanssa, löysittekö kultaisen, kuten toivoitte? Näin luot ammattimaisen ja huomioonottavan mielikuvan, joka johtaa hyviin suosituksiin. Muista: kaikki haluavat tulla nähdyiksi!

 

Pidä kirjaa myynneistä

Myyntitilastojen seuraaminen on hyvä motivaattori. Merkitse jokaisen työpäivän jälkeen (esimerkiksi Exceliin) päivän myynnit. Tällä tavoin on helppoa seurata ja arvioida myynnin kehitystä.

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us