Få fler kunder till din butik

Har du funderat på hur du kan öka din omsättning och locka fler kunder till butiken? Här får du några tips på hur du med små medel kan ”boosta” din försäljning.

Text: Sofia Löf Foto: AdobeStock.com

 

Hur ser skyltfönstret ut?
Skyltfönstret är din butiks ansikte utåt och ger kunden ett första intryck av din verksamhet. Det är därför viktigt att du lägger extra möda vid att planera skyltningen för att locka in kunderna. Är din butik modern, med stora öppna ytor, ska du satsa på stora skyltfönster med mycket luft och få detaljer. Har du inrett din butik i romantiskt vintage-stil kan du låta detaljer som torkade rosbuketter, skira draperier och vitmålade möbler få vara en del av skyltningen. Några ytterligare tips för att skapa ett intressant blickfång är att bygga skyltfönstret runt ett tema, använda rörliga bilder eller hyra in ”levande” modeller vid speciella evenemang.

När har du öppet?
Ett sätt att få fler kunder till butiken kan handla om något så enkelt som öppettider. Har du som många andra butiker enbart öppet kl 10-18 på vardagar? Fundera på om det finns öppettider som bättre matchar dina potentiella kunders behov. Många arbetar på kontorstid och kan därför ha svårt att hinna med ett besök innan du stänger. Om du istället har öppet kl 12-20 kan det vara en framgångsfaktor som gör att du får en mer välbesökt butik, utan att behöva utöka antalet öppettimmar.

Erbjuder du något extra?
När du konkurrerar med många andra, gäller det att sticka ut och få kunden att lägga märke till just din butik. Ett sätt att locka fler kunder är att satsa på små event eller mingel. Under dessa tillfällen kan du ha kvälls- eller helgöppet, bjuda på lite bubbel och kanske fresta med något speciellt erbjudande som t e x rabatt till de som väljer att köpa något under eventet. Det kan dels vara event som är öppna för alla, och som du annonserar om i lokalpress och i sociala medier. Det kan också vara V.I.P.-event för speciellt inbjudna gäster. Här skulle du kunna bjuda in brudpar som redan varit i kontakt med din butik, men där du ser möjligheter till merförsäljning av herrkläder, underkläder, skor eller andra accessoarer. Det är bara fantasin som sätter gränser…

Hur ser din marknadsföring ut?
Att beskriva hur en bra marknadsföring ser ut kan ge uppslag till en hel artikelserie, men det finns några viktiga faktorer som ändå är bra att nämna i de här sammanhangen. Börja med att specificera en tydlig målgrupp. Är inte blivande brudpar min målgrupp undrar du? Naturligtvis, men det räcker inte att stanna där. Fundera på vad målgruppen har för behov, var de finns rent geografiskt och vilka mediakanaler de kan nås av. Ju tydligare du kan bli i din målgruppsbeskrivning desto lättare är det att skapa en marknadsföring som tilltalar målgruppen och gör att de vill besöka din butik. Våga tänka nytt och sticka ut!

Young bride with wedding assistant making final touch on wedding

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us