Fokusere galt? Eller fokusere riktig og lykkes!

Det gjelder å fokusere riktig om du skal lykkes med bedriften din. Å fokusere galt er verken utviklende eller lønnsomt, det gjelder å snu de mest destruktive tankene i en positiv retning.

Tekst: Jeanette Henriksson

Det var bedre før
Vel… en forretningsplan kan ikke se lik ut i årevis. Selv om den har fungert før, må du hele tiden utvikle den slik at den passer til dagens virkelighet. Stahet kan i og for seg være en vei til suksess, men sørg for all del for at du ikke stagnerer, men er modig nok til å våge å omvurdere forretningsplanen.

Tenk smart, du må ikke alltid vende kappen etter vinden. Det er ikke bestandig de store justeringene som gjør susen, det kan like gjerne være de små. Se deg rundt og våg å følge med på det som hender i bransjen.

Planlegging er alfa og omega
La ikke tiden løpe fra deg. Ta det ikke for gitt alt ordner seg av seg selv. Sørg for at du selv styrer tiden din og hva du skal gjøre med den.

Tenk smart her også og sett opp en ”To do list” som du senere krysser av dag for dag. Sett opp listen med det viktiste øverst og så videre. Ikke vær redd for å ta bort det som like gjerne kan gjøres om en måned og sette dette på en annen liste.   Men – det hjelper ingenting å lage en liste hvis du ikke følger den!

Etterspørselen styrer
Gå ikke hele tiden ut fra hva du skal ta betalt. Fokusér heller på hvordan markedet ser ut.   Visst er det superviktig å ha kontroll på økonomien og tallene, men det gjelder også å ha relevante priser ut fra markedet.   Dette gjelder naturligvis begge veier. Å dumpe prisene er heller ikke særlig lurt i lengden!

Tenk på at etterspørselen og prisene styres ut fra hva du kan t ilby dine kunder, hvilken nytte de har av deg og dine varer og tjenester. Sørg derfor for at alle i selskapet har høy serviceinnstilling og en god kundefokus. Pass på at du fokuserer på hva som kan hjelpe og gjøre hverdagen lettere for akkurat dine kunder.

Du er aldri utlært
Du har vært så lenge i bransjen at du kan og vet alt. Er dette innstillingen din, så er du på villspor. Ingen blir noensinne fullt utlært, du kan ikke alt!

Tenk i stedet at jo mer du vet, dess større muligheter har du for å lykkes og fortsette å være framgangsrik.   Forsøk å ligge et skritt foran og lær av andres suksess. Lytt til hva andre har å si, ikke tro at du er verdensmester.   Hold deg oppdatert om alt det nye som skjer og vær ikke redd for å prøve nye ting.

Skyld ikke på andre
Det er ingen annens feil, ikke legg skylden på andre og ikke bruk tid på å gruble over ting som har gått galt. Ta tak i problemene og løs dem i stedet for å innta en offerrolle og skylde på alt rundt deg. Tenk smart og lær av dine feilgrep. Selv om du har problemer med å se din rolle i det som har hendt så er det lurt å fundere på hva DU kunne ha gjort for å forhindre det.

Andres meritter
Det er lett å tenke at den og den har fått alt servert på sølvskje, men tro ikke at andres suksess har kommet rekende på ei fjøl. Prøv å unngå å se på andres framgang som en målestokk på hvordan du selv har lyktes.

Velg i stedet å se på andres suksess som noe du kan lære av og bli inspirert av. Hva har de gjort riktig som du har gått glipp av? Lær av framgangsrike konkurrenter i stedet for å finne på unnskyldninger for at de lykkes bedre enn du. Kanskje kan du lære av deres konsept?

Gi aldri opp
Gi ikke opp med en gang du støter på motgang. Det finnes intet framgangsrikt menneske som ikke har opplevd motgang. De som lykkes er nettopp de som våger å mislykkes, men som ikke gir opp.

Tenk på at kan andre, så kan også DU. Ikke sitt fast i motgangen, forsøk i stedet å finne en ny vei framover. Sett av en viss tid til å fundere på hvorfor du ikke lyktes. Legg deretter fokus på framtiden og på å unngå at det skal hende en gang til.

Reis deg opp igjen og finn en ny retning!

 

webb

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us