Förbättra din strategi kring Sociala Medier

Att sociala medier (så som Instagram & Facebook) är ett bra komplement till din andra marknadsföring finns det ingen tvekan om. I den här artikeln ger vi dig tips hur du förbättrar din strategi kring sociala medier med hjälp av experten Warren Knight.

 

Visste du att människor i genomsnitt besöker Facebook åtta gånger per dag? Storheten bakom denna sociala media är solklar – Facebook är idag det största sociala nätverk som finns och definitivt något som är värt att rikta lite uppmärksamhet på (även om Facebook aldrig kan ersätta övrig marknadsföring online, i print eller i digitala medier). I den här artikeln listar vi några sätt hur du kan arbeta med Facebook för din verksamhet.

 

Facebook sidor

Även om Facebook inte har varit den avgörande faktorn när du gör ett sälj till en kund så är det idag många människor som använder Facebook för att söka relevant och uppdaterad information. Att ha en Facebook-sida för din verksamhet gör alltså att du bygger förtroende online. Det ger också dina kunder en möjlighet att integrera med dig. Nedan listar vi fem tips hur du kan förbättra din Facebook-sida.

 

  1. Koppla ditt ”riktiga konto” till den Facebook-sida du administrerar

När du skapar din Facebook-sida för din verksamhet, se då till att koppla den till ditt privata, ”riktiga” konto. En del gör misstaget att skapa en Facebook-sida utan någon koppling till ett riktigt konto och detta i sin tur kan göra att Facebook upplever det som SPAM och stänger ner din sida.

 

  1. Ha en bra och tydlig profilbild.

Profilbilden beskärs alltid i ett kvadratiskt format och denna bild är den första som dina besökare ser. Se därför till att ha en profilbild som är anpassad till det kvadratiska formatet så att ingenting beskärs och hamnar osynlig. Se också till att välja en profilbild som tydligt representerar din verksamhet och blir en igenkänningsfaktor. Det är ingen slump att många företag använder sin logotyp som profilbild. Det skapar igenkänning!

 

  1. Fyll i en beskrivning och var noggrann med länkarna

När du skapar din Facebook-sida, se då till att fylla i en utförlig och bra beskrivning av din verksamhet. Se också till att all relevant information är uppdaterad så som öppettider, adress, telefonnummer och länk till hemsida.

 

  1. Facebook-flikar

Om du besöker Facebook-appen kommer du finna ett urval av appar som du kan addera till din Facebook-sida som hjälper till att marknadsföra din verksamhet.

 

  1. Fästa inlägg överst på sidan.

Alla inlägg som du gör på din Facebook-sida hamnar i kronologisk ordning. Men kanske har du ett inlägg som är extra viktigt och som du vill ska ligga högst upp under en tidsperiod? När du publicerat inlägget, välj då funktionen ”Färst överst på sidan” för att inlägget ska synas högst upp på din sida oavsett hur mycket du publicerar. När du inte längre vill ha inlägget högst upp väljer du helt enkelt ”Ångra fäst överst på sidan”

 

Facebook Grupper

Något som experten Warren Knight har upptäckt det senaste året är hur viktigt Facebook-grupper är. Genom att vara delaktig i grupper och forum med till exempel andra butiksägare kan ni enkelt dela information, ge tips och råd samt stötta varandra. Det är också ett fantastiskt sätt att knyta kontakter på! Försök att tänka på andra butiksägare som kollegor snarare än konkurrenter i branschen.

 

Facebook Live Streaming

Visste du att människor i allmänhet spenderar tre gånger så lång tid att se en video som ligger live jämfört med en video som laddats upp och inte är live?

I maj 2016 lanserade Facebook sin Live-funktion och medan några var tveksamma till en början har tiden visat på motsatsen, vi älskar att se saker live! Genom att sända live från exempelvis din butik (när du packar upp nya varor eller visar upp vackra klänningar) får du en närmre relation till dina potentiella kunder.

Dock bör du alltid ha i åtanke att live är live och du behöver därför vara något förberedd innan du sätter på inspelningen. Se till att visa en städad miljö och prata gärna in i kameran och ställ frågor i realtid till de som tittar. De gör dina tittare mer uppmärksamma och aktiva.

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us