Forbedre strategien din rundt sosiale medier

Top view: Laptop tablet and smartphone on white table background with text space and copy space.

Det er ingen tvil om at sosiale medier (som for eksempel Instagram og Facebook) er et godt supplement til den øvrige markedsføringen din. I denne artikkelen gir vi deg tips om hvordan du kan forbedre strategien din rundt sosiale medier med hjelp av eksperten Warren Knight.

Visste du at folk i gjennomsnitt besøker Facebook åtte ganger per dag? Betydningen av dette sosiale mediet er soleklart. Facebook er i dag det største sosiale nettverket som finnes, og definitivt noe som er verdt å vie litt oppmerksomhet. (Selv om Facebook aldri kan erstatte øvrig markedsføring på nett, på trykk eller i digitale medier). I denne artikkelen gir vi noen råd til hvordan du kan bruke Facebook til virksomheten din.

Facebook-sider:

Selv om Facebook ikke har vært den avgjørende faktoren når du har hatt et salg til en kunde, så er det i dag mange mennesker som bruker Facebook for å søke etter relevant og oppdatert informasjon. Ved å ha en Facebook-side for virksomheten din, bygger du altså tillit på nett. Det gir også kundene dine en mulighet til å ha forbindelse med deg. Under gir vi deg fem tips til hvordan du kan forbedre Facebook-siden din:

1) Koble din «vanlige» konto til den Facebook-siden du administrerer.

Når du lager en Facebook-side for virksomheten din, sørg da for å koble den til din private, «vanlige» konto. En del gjør den tabben å lage en Facebook-side uten noen kobling til en privat konto. Facebook kan oppleve det som spam og kan stenge siden din.

2) Ha et bra og tydelig profilbilde

Profilbildet beskjæres alltid i et kvadratisk format, og dette bildet er det første dine besøkende ser. Pass derfor på å ha et profilbilde som er tilpasset til det kvadratiske formatet, så ingenting beskjæres eller blir borte. Velg også et profilbilde som tydelig representerer virksomheten din og blir en gjenkjennelsesfaktor. Det er ikke tilfeldig at mange virksomheter velger å bruke logoen sin som profilbilde. Dette skaper gjenkjennelse!

3) Skriv en beskrivelse og vær nøye med lenkene

Når du lager Facebook-side, pass på å skrive en grundig og bra beskrivelse om virksomheten din. Pass også på at all relevant informasjon som for eksempel åpningstider, adresser, telefonnummer og lenker til hjemmeside er oppdatert.

4) Facebook-faner

Om du bruker Facebook-appen finner du en rekke apper som kan hjelpe til med å markedsføre virksomheten din. Disse kan legges til din Facebook-side.

  1. Festede innlegg øverst på siden

Alle innlegg som du poster på din Facebook-side havner i kronologisk rekkefølge. Men kanskje har du et innlegg som er ekstra viktig, og som du vil at skal ligge øverst på siden i en bestemt tidsperiode? Når du har publisert innlegget, velger du funksjonen «Fest øverst på siden» slik at innlegget vil synes øverst på din side, uavhengig av hvor mye du publiserer. Når du ikke vil ha innlegget på toppen av siden lengre, velger du enkelt «Angre fest øverst på siden».

Facebook-grupper

Eksperten Warren Knight har det siste året funnet ut hvor viktig Facebook-grupper er. Ved å være delaktig i grupper og forum med for eksempel andre butikkeiere, kan man enkelt dele informasjon, gi tips og råd, samt støtte hverandre. Det er også en fantastisk måte å knytte kontakter på! Forsøk å tenke på andre butikkeiere som kollegaer, ikke som konkurrenter i bransjen.

Facebook- livestreaming (Facebook direktestrømming)

Visste du at folk generelt bruker tre ganger så lang tid på å se en video som sendes live (direkte) sammenlignet med en video som lastes opp som ikke er live (direkte)?

I mai 2016 lanserte Facebook sin live-funksjon, og selv om noen var skeptiske til dette i starten, så har tiden vist at dette fungerer. Vi elsker å se ting live (direkte)!

Ved å sende live (direkte) fra for eksempel butikken din (når du pakker opp nye varer eller viser fram vakre kjoler) får du en nærmere relasjon til dine potensielle kunder. Likevel bør du alltid ha i tankene at live (direkte) er live (direkte), og du bør derfor være forberedt før du starter innspillingen. Vis fram et ryddig miljø, og prat gjerne inn i kameraet og still spørsmål til seerne i sanntid. Dette gjør seerne dine mer oppmerksomme og aktive.

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us