Gjør et godt førsteinntrykk

Man får aldri en ny sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. I denne artikkelen kan du lese om hvordan du fikser en god start og hvordan dette kan øke omsetningen.

Ett klassisk eksempel på hvordan gjøre et godt førsteinntrykk og hvordan det første møtet spiller en avgjørende rolle i salget, er historien om en bilforhandler hvor et par kommer inn døren for å titte. Det er kvinnen i forholdet som vil ha en ny bil, men selgeren henvender seg kun til mannen og stiller alle spørsmålene til ham. Selv om de får et knalltibud og en flott bil for pengene, blir det ikke noe salg. Paret går i stedet til neste bilforhandler hvor de blir møtt av en selger som hilser dem velkommen og spør hvem av dem bilen er til. Forskjellen? På besøk to ble kvinnen sett og det resulterte i et kjøp.

Det tar oss bare et par sekunder å avgjøre om vi stoler og liker personen vi har framfor oss. Det er derfor viktigere enn mange tror at selgeren og atmosfæren i forretningen gjør et godt førsteinntrykk.

forstaintrycket3

Skremmende nok har vi bare knappe 4-30 sekunder på å gi kunden et godt førsteinntrykk. I løpet av denne korte tiden kan det vi sier og gjør være avgjørende for om det blir et salg eller ikke. Å få kunden til å like det hun blir møtt med er med på å skape tillit, noe som er spesielt viktig i en så følelsesladet situasjon som den hun er i når hun skal velge brudekjole. Mange tror at det er HVA vi selger som fører til et kjøp, men i mange tilfeller dreier det seg faktisk mest om HVORDAN og HVORFOR.. Følelsene styrer og positive følelser leder oftest til et salg. Vi kan ikke helt påvirke hvordan et annet menneske vil oppfatte oss, men vi kan gjøre vårt beste for at resultatet skal bli positivt. Under lister vi opp noen faktorer det faktisk går an å ha kontroll over.

Sørg for å ha et smil om munnen

Når du setter på deg leppestift om morgenen setter du også på deg et smil som skal vare mer eller mindre hele dagen. Uansett om du får en vanskelig telefonsamtale eller har tilbrakt den siste timen med en svært krevende kunde, skal smilet være som klistret fast på leppene så fort en ny kunde kommer inn døren. Husk at kunden din er i en lykkelig tilstand og ditt humør bør matche hennes.

Velg dine første tolv ord med omhu

Selv om forskning sier at kroppsspråket er det avgjørende og at hva du sier bare står for syv prosent av hvordan mennesker oppfatter deg, er det tross alt fremdeles syv prosent å ta hensyn til. De første ordene du sier bør derfor være noe i stil med «Velkommen (kundens navn) og takk for at du har gitt oss æren av å finne din drømmekjole». Kunden setter alltid pris på at du setter pris på dem, ha det i bakhodet.

Si brudens navn – de elsker det

Nesten alle mennesker elsker å høre sitt eget navn i en positiv setting. Derfor er det fint å begynne med å ønske kunden velkommen med deres eget navn og deretter bruke navnet flittig når du snakker til henne, skaper en positiv følelse hos kunden. Det viser at du vet hvem hun er og at du ser henne.

Vær fleksibel

Å være en god menneskekjenner og å tilpasse seg kunden er avgjørende. Har du en tilbakeholden og blyg kunde foran deg – prat med henne med forsiktig stemme og forklar alt veldig nøye. Dersom bruden har en besserwisser til mor, la være å nevne at hun sier feil navn på stoffet. Tilpass såvel kroppsspråk som hva du sier avhengig av hvordan kunden er. Men husk – ikke endre din personlighet fullstendig! Kunden kommer antageligvis til deg fordi DU har et godt rykte. Så vær deg selv, men tilpass deg litt etter hva slags type kunden er.

forstaintrycket2

Vær lydhør for hva slags språk hun har

For å fortsette på veien mot å bli en bedre menneskekjenner finnes det et godt spørsmål å stille i begynnelsen for å finne ut hva slags personlighet kunden har. Begynn med å spørre hva slags kjole hun selv tenker seg. Lytt.

Enten kommer hun til å fortelle deg hva slags kjole hun vil ha eller så vil hun snakke om hva slags kjole hun ikke vil ha. Hun kan for eksempel si: «Jeg vil dekke armene mine og ha et kort slep » (FRAMOVERLENT) eller så sier hun: «Jeg vil ikke vise armene mine og jeg vil ikke ha et kjempelangt slep» (BAKOVERLENT)

Svarene gir deg en god første ledetråd på hva slags personlighet hun har. Dersom hun er FRAOMOVERLENT så beskriv kjolen med ord om hva hun kommer til å oppnå, føle når hun har på seg kjolen/bærer den på bryllupsdagen. Om hun er BAKOVERLENT, beskriver du kjolen i termer som viser hva hun kommer til å unngå og ikke føle på den store dagen.

Blir du riktig flink til å lytte, kommer du snart til å legge bedre merke til HVORDAN kunden uttrykker en bestemt mening enn HVA de faktisk sier.

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us