Har du forkert fokus?

Det gælder om at fokusere på det rigtige, hvis du skal have succes med din virksomhed. Det er hverken udviklende eller lønsomt at lægge fokus de forkerte steder, det gælder om at forvandle destruktive og negative tanker til positive.

Tekst: Jeanette Henriksson Foto: Shutterstock

 

Det var bedre før
En virksomhedsstrategi kan ikke se ens ud år efter år, heller ikke selv om den har fungeret før. Du er nødt til hele tiden at udvikle din plan, så den er tilpasset efter, hvordan situationen er nu. At være stædig kan som sådan sagtens være en vej til fremgang, men pas på med ikke at være tykhovedet, men vær også modig nok til at revurdere din strategi.

Planlægning er alfa og omega
Lad ikke tiden løbe fra dig, og gå ikke ud fra, at alt løser sig af selv. Sørg for at styre din tid, og hvad du vil gøre med den. Vær også smart her og lav en ’to-do-liste’, som du derefter kan tikke af dag for dag. Rangordn listen med det vigtigste først og så videre. Vær ikke bange for at fjerne det, der kan gøres om en måned og sæt det på en anden liste. Men husk, det hjælper ikke kun at lave en liste, du skal også følge den.

Efterspørgsel styrer
Gå ikke alene efter, hvad du skal have betalt, men fokuser i stedet på, hvordan markedet ser ud. Selvfølgelig er det supervigtigt at have styr på økonomien og cifrene, men det gælder også om at have passende priser for markedet. Det gælder naturligvis i begge retninger, det dur ikke at dumpe priserne i det lange løb. Husk på, at efterspørgsel og priser styres efter, hvad du kan tilbyde dine kunder, hvilken nytte de har af dig og dine varer og services. Sørg derfor for, at alle i virksomheden har fokus på god kundeservice og kunderne. Fokuser på, hvad der kan hjælpe og gøre det nemmere for netop dine kunder.

Du er aldrig udlært
Du har været så længe i branchen, at du ved alt. Er det sådan, du tænker, så er du galt på den. Ingen er færdiguddannet, du kan ikke alt. Tænk i stedet, at jo mere, du ved, jo større sandsynlighed er der for, at du får succes og kan fortsætte med at være fremgangsrig. Forsøg at være på forkant og lær af andres fremgang. Lyt til, hvad andre har at sige, tro ikke, du er verdensmester. Hold dig opdateret med alt det nye, der sker, og vær ikke bange for at teste nye ting.

 Skyd ikke skylden fra dig
Det er ikke nogen andres fejl, skyd ikke skylden fra dig, og lad være med at dvæle ved fejltagelser. Tag hånd om problemerne og løs dem i stedet for at påtage dig en offerrolle og skyde skylden på alle andre. Vær klog og lær af misforståelsen, også selv om du har svært ved at se din andel i det, der er sket. Tænk i stedet på, hvad du kunne have gjort for at forhindre det.

Andres succes
Det er let at tænke på, at den og den får alt serveret, men tro ikke, at andres ’lyksaligheder’ er kommet af sig selv. Forsøg ikke at se andre virksomhedsejeres fremgang som en målestok for, om du har haft succes. Vælg i stedet at se andres fremgang som noget, du kan lære af og inspireres af. Hvad har de gjort rigtigt, som du ikke har gjort? Lær af fremgangsrige konkurrenter i stedet for at opfinde undskyldninger for, at de har fået mere succes end dig. Kan du låne fra deres koncept?

Never give up
Giv ikke op ved den første modgang. Der findes intet fremgangsrigt menneske, som ikke er stødt på modgang. De, der får succes, er dem, der vover skindet. Dem, der vover at mislykkes, men som ikke giver op. Husk på, at hvis andre kan, så kan du også. Fokuser ikke på modgang ved at dyrke den, men find i stedet en måde at se fremad på. Brug gerne et stykke tid til at evaluere, hvorfor du ikke fik held med dit foretagende. Læg derefter fokus på fremtiden og på, hvad du skal gøre for at undgå, at det sker igen. Rejs dig og find en anden vej.

webb

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us