Kjole etter figur

Alle kommende bruder og forlovere ønsker å finne kjolen som passer perfekt til deres kroppsfasong. En kjole som fremhever det beste hos dem og som de kan bære med stolthet. Her får du noen tips om hvordan du hjelper kunden din med å finne den rette kjolen og som fører til at hun og eventuelt hennes venninner velger å kjøpe kjolen sin i din butikk!

Få kjoler er ideelle til alle figurerer. Alle kvinner er formet forskjellig og å finne den riktige kjolen til hver enkelts figur er rett og slett alfa og omega for å lykkes i denne bransjen.   Når det kommer inn en kunde på kjolejakt i salongen, må man først av alt undersøke hva slags stil og nyanse hun foretrekker og deretter se an figuren hennes. Hvis det er vanskelig å se kroppstypen under alle klærne, kan man spørre henne litt forsiktig om størrelse og om å ta mål av henne. Fortell henne at det er viktig for deg å vite dette for å kunne foreslå de kjolene hun vil ta seg aller best ut i.

 

Noen bruder in spe, og også deres forlover eller voksne brudepiker, har en nesten fastgrodd forestilling om hva slags brudekjole eller selskapskjole de skal ha på seg på den store dagen. Kanskje har de drømt om dette helt fra de var små. La gjerne bruden prøve sin imaginære drømmekjole, men vær tydelig på at det ikke er sikkert nettopp denne kjolen passer hennes figur. Gi henne en ærlig tilbakemelding og forklar fordelene ved å velge en kjole som fremhever figuren hennes på en fin måte.

Noen ganger kan det være en tøff oppgave å være den som skal fortelle henne at drømmekjolen ikke fungerer. Vi har derfor laget en liten guide til hjelp på veien. Hold deg gjerne til denne når du skal opplyse om hva slags kjole som passer best til de ulike kroppstypene:

klanning_kroppstyp_adobestock

Timeglassfiguren

Denne formen er ”idealet” for kvinnekroppen og er hyppig avbildet i media. Timeglassfiguren har kvinnelige former samtidig som den har en smal og markert midje. Modellene har ofte en slik figur, men langt fra alle andre kvinner. For dem som har denne ”idealfiguren” er det relativt enkelt å finne en brudekjole som sitter som støpt. Spørsmålet du må stille denne kunden, er hva hun vil fremheve ved sin figur, hva er hun selv mest fornøyd med? Spør om hva kunden ønsker seg, vær lydhør og velg deretter ut noen modeller du tror vil kle henne. Ha i mente at siden mange av kjolemodellene er fine til denne figuren så er det veldig viktig å vite hva slags stil kunden ønsker seg. Vet du det, er det forholdsvis enkelt å finne hennes drømmekjole.

 

Pæreformen

Som navnet tilsier er denne formen lik en pære. Ofte har kvinnen smale skuldre kombinert med en bred og markert bakende. Til denne figuren kan en riktig kjole virkelig gjøre underverker. Her må man via diverse knep markere midjen og skape former der det ikke finnes noen fra starten av. Elegante satinkjoler med diagonale draperinger er ofte flatterende for denne kroppstypen. Likedan kjoler med innsydd korsett som skaper en vakker silhuett. Å markere midjen med et eller annet belte har også vist seg heldig for en med pærefasong og dersom kunden ønsker seg en kjole med vidt skjørt, er dette midt i blinken. En stor kjole kombinert med en slank overdel skaper en fin silhuett for kunden med såkalt pærefasong.

 

Slanke, rette kvinner

Slanke kvinner uten store kurver kan med hell bruke en ettersittende kjole. Man kan skape en illusjon av kurver ved å velge en såkalt havfruemodell. Livet på kjolen er ofte drappert eller dekorert med stener, noe som gir et inntrykk av kurver. En nett, slank kvinne passer i de fleste kjoler, men her gjelder det å lytte nøye til hva den kommende bruden ønsker å framheve ved seg selv. Kanskje vil hun skape en illusjon av kurver, eller kanskje vil hun heller fremheve sin slanke silhuett.

 

Epleformen

En del kvinner er både lange og kraftig bygget uten markert midje. Dette behøver ikke bety at de tjukke, men ofte har de problemer med å finne kjoler de føler seg kvinnelige i. Til denne figuren kan man trygt foreslå en A-linjeformet kjole. Disse modellene tar fokuset bort fra midjen og er flatterende for denne kroppsfasongen. Også kjoler i empirefasong sitter pent på den epleformede figuren. Dersom det er en selskapskjole hun er på jakt etter, er de mørkere nyansene mest flatterende for henne.

 

Plus-size

Det har ikke vært så mye å velge mellom i butikkene for de store kvinnene. Heldigvis har dette endret seg. I dag finnes det flere forskjellige plus-size-modeller hos nesten alle de store leverandørene. Kjoler i store størrelser er tilpasset store damer og helt nødvendige å ha i forretningene.   Denne gruppen kvinner er større enn man kanskje tror og selger man en kjole, enten det dreier seg om brud- eller selskapskjole, fører dette med all sikkerhet til at den fornøyde kunden anbefaler andre å kjøpe kjole hos deg – og kanskje også tilbehøret. Ikke tro at det holder med en litt kjedelig standardutgave av en brude- eller selskapskjole – også de store kvinnene har krav og bærer på en drøm om den perfekte brudekjolen. Og ofte er det utrolig mye mer flatterende å gå for å fremheve de flotte kurvene hos en plus-size-modell enn å forsøke å skjule dem.

 

Å jobbe i eller å drive en brudesalong er både morsomt og stimulerende. Å finne den perfekte brude- eller selskapskjolen til hver enkelt kunde er rett og slett en herlig opplevelse. Du lykkes som regel dersom du er lydhør til kundens ønsker samtidig som du er ærlig i dine tilbakemeldinger og kommer med gode tips. En fornøyd kunde er den beste reklame du kan få. Hun vil helt sikkert anbefale deg til sine venner og sannsynligvis gjøre flere innkjøp hos deg i framtiden.

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us