Klar for messe

Akkurat nå er det høysesong for innkjøpsmessene i Europa. Leverandørene stiller ut for å møte deg så benytt deg av disse dagene. Vi gir tipsene som gir deg maks utbytte av årets messer.

 

Gode sko

Å tråkke rundt i en messehall i flere dager krever sine sko for at føttene skal ha det godt. Gå for et par bekvemme joggesko så holder føttene ut hele messen. Ekstra lurt er det å ha med seg to par ulike sko slik at du kan bytte etter en halv dag. Det er alltid skjønt med et skobytte uansett hvor gode sko du har.

 

Riktig veske

Det blir bestandig til at man får med seg en del kataloger og dokumenter når man er på messe. Regner du bare med et par stykker, holder det med en vanlig veske eller ryggsekk, men satser du på å plukke med deg info fra hver eneste utstillere, gjør du klokt i å ta med deg en liten trillekoffert.

 

Spør i vei!

Nysgjerrighet er bare fint, så ikke vær engstelig for å gå fram til de som står på standene og stille dem spørsmål – de er der for å hjelpe nettopp deg. Og for all del – ikke vær redd for å stille ”dumme” spørsmål eller for at engelsken din ikke er perfekt. Leverandørene er vant med å treffe selskaper fra forskjellige land og er der for å yte service. Man kommer langt med kroppsspråk!

Interbride Düsseldorf 2019 - Foto: Anna Storm

Mat & Drikke

Inne i en messehall er luften ofte ganske tørr så her gjelder det å drikke mye vann utover dagene. På de ulike utstillerstandene tilbys det som regel kaffe/te eller musserende vin – men husk å få i deg mye vann også mellom slagene. Husk også på å holde energinivået oppe ved å spise skikkelig. Sørg for å få i deg en god frokost og lunsj. Ta gjerne med deg frukt eller snacks i vesken.

 

Still uthvilt

De beste innkjøpene gjør du bestandig når du er uthvilt. Under messeperioden ble det ofte sene middager og hyggelige møter ut mot de små timer med andre detaljister og leverandører. Sørg likevel for å få en god natts søvn innen neste dag.

 

Oppfølging

Gjør viktige notater mens du går omkring på messen slik at du har alt samlet på ett og samme sted.   Det er fort gjort å glemme noe i alle inntrykkene du får i løpet av en dag, så skriv ned det du vil huske med en gang før du går til neste stand. Dersom du får et visittkort, er det alltid hyggelig å følge opp vedkommende og fortsette samtalen ved en senere anledning.

 

Studér messekartet

Selv om ikke alle messene er gigantiske, kreves det likevel god planlegging for å ta seg rundt på en effektiv måte. Begynn dagen med en kopp kaffe og en gjennomgang av messekartet. Markér hvilke stands du ønsker å beøske og gi deg selv rom i tidsskjemaet for spontane besøk.

 

webb 002

Vær fokusert

Dersom du har litt fartstid i bransjen, treffer du antageligvis mange kjente fjes og blir kanskje litt heftet av all den hyggelige småpraten i gangene. Her gjelder det å fokusere, ikke la dette ta så lang tid at du ikke rekker å besøke alle utstillerne du har planlagt. Vær hyggelig og sosial – men effektiv.

 

Sett deg mål

Hvorfor er du på messen? Hva vil du ha ut av den? Hva er målet ditt? Sett opp en liten liste over dette før du drar på messen slik at besøket blir mest mulig effektivt. Imidlertid – vi minner enda en gang om at du må ha noen tomme luker i tidsskjemaet slik at du har tid til det spontane besøket også. Kanskje finner du en skatt du ikke hadde regnet med?

 

festbild

After hours

Å dra på messe er ikke bare ensbetydende med å jobbe. Sørg for å nyte byen du besøker og bli kjent med kolleger i bransjen også utenfor arbeidstiden. Å knytte kontakter på en messe er nesten like verdifullt som selve innkjøpene.

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us