Klar til messe

Lige nu er det sæson for indkøbsmesserne i Europa. De forskellige leverandører udstiller, fordi de gerne vil møde dig, så drag fordel af dagene. Vi giver dig tips til, hvordan du får mest muligt ud af årets messer.

 

Rigtige sko

At gå rundt i en messehal i flere dage kræver gode sko, så fødderne kan følge med. Sats på et par bekvemme sneakers, så holder fødderne hele messen. Et godt tip er også at have to forskellige par sko med – så kan du bytte efter halvdelen af dagen. Uanset hvor skønne et par sko er, er det altid skønt med afveksling.

 

Den rigtige taske

Der er altid en del brochurer og dokumenter under en messe. Regner du med at tage imod et par stykker, er en almindelig taske eller rygsæk rigeligt, men satser du på at snuppe papirer fra hver eneste udstiller, gør du bedst i at tage en kuffert på hjul med.

 

Stil spørgsmål

Nysgerrighed er godt, så vær ikke bage for at gå hen til dem, der står på standene, for at stille spørgsmål. De er der jo for at hjælpe netop dig. Og frem for alt, vær ikke bange for at stille ’forkerte’ spørgsmål, eller at dit engelsk ikke slår til. Leverandørerne er vant til at møde virksomheder fra forskellige lande og er der for at hjælpe dig. Og ved brug af kropssprog kommer man langt.

 

Interbride Düsseldorf 2019 - Foto: Anna Storm

Spis & drik

Luften er ofte ganske tør inde i en messehal, og derfor gælder det om at drikke masser af vand i løbet af dagen. På de forskellige stande bydes der ofte på kaffe/te eller mousserende vin – men husk at drikke masser af vand mellem det hele. Husk også på at holde energiniveauet oppe ved at spise ordentligt. Sørg for at få spist en god morgenmad og frokost, og hav gerne frugt eller andre snacks med i tasken.

 

Sov ordentligt

De bedste indkøb gør du altid veludhvilet. I løbet af messen bliver det ofte sent med middage og hyggelige møder ud på de små timer med andre forhandlere og leverandører. Men sørg for, at du får en ordentlig nats søvn inden næste dag.

 

Opfølgning

Skriv vigtige oplysninger ned, mens du går rundt på messen, så du har det hele samlet på et og samme sted. Det kan hurtigt ske det, at du glemmer noget efter de mange indtryk i løbet af en dag, så skriv ned med det samme, når du har besøgt en stand. Får du et visitkort, er det altid hyggeligt at følge op med og fortsætte diskussionen ved en senere lejlighed.

 

Kig på kortet

Selv om ikke alle messer er gigantiske, kræver det god planlægning at komme effektivt rundt. Begynd dagen med en kop kaffe og en gennemgang af messekortet. Marker hvilke stande, du ønsker at besøge, og lav plads til spontane besøg i dit skema.

webb 002

Fokuser

Har du været i branchen i et stykke tid, lærer du mange ansigter at kende, og samtalerne i messegangene kan hurtigt trække ud og tage al din tid. Men her gælder det om at fokusere, så småsnak og hygge ikke sluger al din tid, så du glipper et besøg på en specifik stand. Vær hyggelig og social – men effektiv.

 

Sæt dig mål

Hvorfor er du på messen? Hvad vil du have ud af den? Hvad er dit mål? Lav en kort sammenfatning af det, inden du tager af sted, så opnår du et mere effektivt besøg. Men vi pointerer samtidig at afsætte plads i kalenderen til spontane besøg og måske endda tid til at opdage nye guldkorn.

 

festbild

After hours

Det behøver ikke kun at være arbejde at tage på messe. Husk at nyde byen, du besøger, og lær dine kolleger i branchen at kende også udenfor arbejdstid. At knytte kontakter i branchen er lige så vigtigt som selve indkøbene.

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us