Paranna sosiaalisen median strategiaasi

Sosiaalinen media (kuten Instagram & Facebook) on kiistatta hyvä lisä täydentämään markkinointiasi. Tässä artikkelissa jaamme sosiaalisen median ekspertin, Warren Knightin vinkit some-strategiasi parantamiseksi.

 

Tiesitkö, että ihminen käyttää Facebookia keskimäärin kahdeksan kertaa päivässä? Menestys kyseisen sosiaalisen median takana on päivän selvä – Facebook on tämän hetken suurin olemassa oleva sosiaalinen verkosto ja täten ehdottomasti tarkastelun arvoinen (vaikkakaan Facebook ei koskaan yksistään kykene korvaamaan muuta online-, printti- tai digimarkkinointia). Tässä artikkelissa listaamme muutamia tapoja, joiden avulla pystyt paremmin hyödyntämään Facebookia liiketoiminnassasi.

 

Facebook-sivut

Vaikka Facebook ei olisikaan ollut ratkaiseva tekijä myydessäsi tuotetta asiakkaalle, etsivät monet kuluttajat tänä päivänä olennaista ja ajankohtaista tietoa juuri Facebookista. Facebook-sivu toimii näin ollen luottamuksen rakentajana kuluttajan ja liiketoimintasi välillä. Samalla annat asiakkaalle mahdollisuuden integroitumiseen liiketoimintasi kanssa.

 

  1. Yhdistä ”oikea tilisi” ylläpitämääsi Facebook-sivuun.

Kun luot Facebook-sivun liiketoiminnallesi huolehdi, että sivu on sidottu henkilökohtaiseen, ”oikeaan” Facebook-tiliisi. Osa uuden sivun perustajista sortuu virheeseen luodessaan Facebook-sivun ilman yhteyttä oikeaan tiliin. Tällöin Facebook saattaa kokea toiminnan roskapostina ja sulkea sivuston.

 

  1. Käytä hyvää ja selkeää profiilikuvaa.

Profiilikuva on aina neliskulmainen ja ensimmäinen asia, jonka kävijät sinusta näkevät. Huolehdi näin ollen, että profiilikuvasi on soveltuva neliskulmaiseen muotoon varmistaen, että mitään oleellista ei rajaudu ulos kuvasta. Valitse profiilikuva, joka kertoo selkeästi liiketoiminnastasi ja on helposti tunnistettavissa. Ei ole sattumaa, että monet yritykset käyttävät logoa profiilikuvanaan.

Se luo tunnistettavuutta!

 

  1. Kirjoita sivullesi kuvaus ja ole huolellinen linkityksissä.

Kun luot Facebook-sivun, kiinnitä huomiota yksityiskohtaisen ja laadukkaan kuvauksen kirjoittamiseen. Huolehdi myös, että kaikki oleellinen tieto on ajankohtaista, kuten esimerkiksi aukioloajat, osoite, puhelinnumero sekä kotisivujen linkki.

 

  1. Facebook-välilehdet

Facebook-appia käyttäessäsi löydät valikoiman sovelluksia, joita voit lisätä Facebook-sivullesi helpottamaan liiketoimintasi markkinointia.

 

  1. Kiinnitä julkaisuja sivun alkuun.

Tekemäsi Facebook-julkaisut settuvat sivullesi kronologiseen järjestykseen. Ehkäpä sinulla on kuitenkin julkaisu, joka on erityisen tärkeä ja jonka haluaisit näkyvän ylimpänä aikajanallasi? Julkaisun tehtyäsi, valitse ”Kiinnitä sivun alkuun”, jotta julkaisu näkyy ylimpänä aikajanallasi huolimatta tätä seuraavien julkaisujen määrästä. Julkaisun saat siirrettyä takaisin alkuperäiselle paikalleen valitsemalla yksinkertaisesti ”Poista kiinnitys sivun alusta”.

 

Facebook-ryhmät

Some-ekspertti Warren Knightin mukaan viime vuosina on erityisesti ollut havaittavissa Facebook-ryhmien tärkeys. Osallistumalla ryhmiin ja keskustelufoorumeihin esimerkiksi muiden kauppiaitten kanssa, voitte helposti jakaa tietoa sekä vinkkejä ja neuvoja, kuten myös tukea toisianne. Tämä on lisäksi erinomainen tapa luoda verkostoja! Pyri näkemään muut kauppiaat kollegoina saman alan kilpailijoiden sijaan.

 

Facebook-livestriimaus

Tiesitkö, että ihmiset käyttävät keskimäärin kolme kertaa enemmän aikaa katsoakseen live-videon tavalliseen videoon verrattuna?

Maaliskuussa 2016 Facebook lanseerasi live-toiminnon ja alun osittaisesta epäileväisestä suhtautumisesta huolimatta aika on osoittanut epäilykset turhiksi, me rakastamme live-videoita! Esimerkiksi tekemällä livestriimauksia myymälästäsi (kun purat uusia tuotteita tai esittelet kauniita mekkoja) luot läheisemmän suhteen potentiaalisiin asiakkaisiisi.

Muista kuitenkin aina, että live on live ja sen vuoksi sinun tulisi aina olla jollain tavoin valmistautunut ennen lähetyksen aloittamista. Huolehdi, että katsojille esitellään siisti ympäristö, puhu mieluusti suoraan kameralle ja kysy katsojilta kysymyksiä reaaliajassa. Tämä lisää katsojiesi tarkkaavaisuutta ja aktiivisuutta!

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us