Planera dina inköp

De flesta skulle nog gissa att den bästa säsongen för bröllopsbranschen är förlagd under sommarmånaderna. Visserligen är det då större delen av bröllopen äger rum, men för en bröllopsbutik ser året lite annorlunda ut.

 Text: Sofia Löf Foto: AdobeStock.com

 

Den prioriterade bröllopsklänningen
Genom undersökningar vet vi dag att ett brudpar i genomsnitt planera sitt bröllop ca 12-18 månader i förväg. Nära hälften väljer att gifta sig under sommarmånaderna juni, juli och augusti och det betyder att brudparen måste vara ute i god tid för att boka kyrka, festlokal och fotograf. För en blivande brud är bröllopsklänningen en av de viktigaste detaljerna och det betyder därför att det inköpet kommer högt upp på prioriteringslistan, och tidigt i planeringen. För dig innebär det att bruden oftast sätter sina fot i butiken på hösten, året innan det planerade bröllopet. Hon förväntar sig att kunna ta del av det senaste bröllopsmodet, och har i tidningar som Bröllopsmagasinet kunnat se bilder och annonser från dina leverantörer som marknadsför sina kollektioner för nästkommande säsong.

Medvetna kunder
Dagens brudar är oerhört medvetna om de senaste trenderna och kan via webben besöka leverantörernas webbplatser, se modevisningar från hela världen och klicka runt bland bilder på kändisar som gift sig. Samtidigt förändras modet i snabb takt och det som var högsta mode förra sommaren kan kännas otrendigt i år. Det har därför blivit svårare att sälja tidigare års kollektioner som inte blivit sålda.

Planera in ett mässbesök
Så hur ska du se till att ha rätt produkter vid rätt tillfälle? Det bästa sättet är att besöka någon av de stora inköpsmässorna där leverantörerna presenterar sina senaste kollektioner. Alla dessa mässor går av stapeln mellan maj-augusti så att du kan få dina produkter levererade i god tid inför nästa års bröllop. En annan stor fördel med mässorna är att du både kan titta och känna på alla plagg i kollektionerna. Att beställa kläder till butiken utifrån bilder i en leverantörskatalog är lika svårt som det är för blivande brudpar att beställa sina kläder på Internet. Med lite planering innan, och förbokade besök i utvalda montrar, kan du under ett par mässdagar göra klart i stort sett alla inköp för nästkommande bröllopssäsong.

Se över leveranstiderna
Att välja leverantörer med korta leveranstider kan vara ett viktigt argument när du väljer vilka du ska handla av. Vissa har fortfarande leveranstider upp till 20 veckor medan vissa har insett att tiden från beställning till mottagen vara är ett konkurrensmedel. Väljer du att samarbeta med företag som kan leverera snabbt så ger det dig större möjligheter att inte behöva köpa in så stora lager, eller anpassa ditt utbud efter efterfrågan. Även om du tror att en specifik klänningsmodell ska sälja bra behöver det inte innebära att det matchar brudarnas efterfrågan.

interior design, renovation and technology concept - woman working with color samples for selection
interior design, renovation and technology concept – woman working with color samples for selection

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us