Planlæg dine indkøb

De fleste vil nok gætte på, at den bedste sæson for bryllupsbranchen er sommermånederne. Og jo, det er naturligvis der, de fleste bryllupper finder sted, men for en bryllupsbutik ser året lidt anderledes ud

Tekst: Sofia Löf Foto: AdobeStock.com

Brudekjolen prioriteres højt
Gennem undersøgelser ved vi, at brudepar planlægger deres bryllup i gennemsnit 12-18 måneder i forvejen. Omkring halvdelen vælger at blive gift i sommermånederne juni, juli og august, og det betyder, at brudeparret skal være ude i god tid for at booke kirke, festlokaler og fotograf. For en kommende brud er brudekjolen en af de vigtigste detaljer, og det betyder derfor, at det køb kommer til at ligge højt oppe på prioriteringslisten – og meget tidligt i planlægningen. For dig betyder det, at bruden ofte sætter sine ben i butikken første gang om efteråret – året før det kommende bryllup. Hun forventer at kunne se og prøve den nyeste bryllupsmode og har i magasiner som f.eks. Bryllupsmagasinet kunnet se billeder og annoncer fra dine leverandører, der markedsfører deres kollektioner for den kommende sæson.

Modebevidste kunder
Dagens brude er utroligt bevidste om de nyeste trends og kan via nettet besøge leverandørernes hjemmesider, se modeshows fra hele verden og klikke rundt i billeder af kendte, der bliver gift. Samtidig forandrer moden sig hurtigt, og det, der var hotteste mode sidste sommer, kan virke forældet i år. Det er derfor blevet sværere at sælge ud af tidligere sæsoners kollektioner.

Planlæg et messebesøg
Så hvordan sørger du for at have de rigtige produkter på det rigtige tidspunkt? Den bedste måde er at besøge en af de store indkøbsmesser, hvor leverandørerne præsenterer deres kommende kollektioner. Alle disse messer løber af stablen i maj-august, så du kan få dine varer til næste års bryllupper leveret i god tid.
En anden stor fordel ved messerne er, at du kan både mærke og se alle varerne i kollektionerne. Det er lidt svært at bestille varer til butikken ud fra billeder i leverandørernes kataloger. Det samme gælder for brudepar, der forsøger at bestille deres kjole og tøj over nettet. Med lidt god planlægning og med forbookede besøg på udvalgte stande, kan du på et par messedage stort set klare alle dine indkøb til næste års bryllupssæson.

Tjek leveringstiderne
At gå leverandørernes leveringstider efter i sømmene kan være en vigtig og afgørende faktor, når du beslutter, hvem du skal handle hos. Nogle har stadig leveringstider på op til 20 uger, mens andre har indset, at antallet af uger fra bestilling til levering kan være et konkurrenceparameter. Vælger du at indgå et samarbejde med en virksomhed med kort leveringstid, giver det dig bedre mulighed for ikke at skulle købe et stort lager af varer på forhånd. Og du vil have bedre mulighed for at tilpasse dit udbud efter efterspørgslen. Selv om du forventer, at en bestemt kjolemodel vil sælge godt, behøver det ikke stemme overens med brudenes efterspørgsel.

interior design, renovation and technology concept - woman working with color samples for selection
interior design, renovation and technology concept – woman working with color samples for selection
No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us