Planlegg innkjøpene

De fleste vil nok si at sommermånedene er bryllupenes høysesong framfor noen. Riktig nok er det da de fleste bryllupene finner sted, men for en bryllupssalong arter året seg litt annerledes.

 Tekst: Sofia Löf Foto: AdobeStock.com

 

Den prioriterte bryllupskjolen
Undersøkelser viser at et brudepar i gjennomsnitt planlegger bryllupet sitt 12-18 måneder i forkant.   Nær halvparten av disse velger å gifte seg i løpet av sommermånedene juni, juli og august . Det betyr at brudeparene er ute i god tid før dette for å bestille kirke, selskapslokale og fotograf. For den blivende bruden er brudekjolen ett av de desidert viktigste detaljene å få på plass og dette betyr at dette innkjøpet kommer høyt oppe på prioriteringslisten. Og tidlig i planleggingsfasen.

For deg som driver butikk innebærer dette at bruden som regel kommer innom butikken på høsten, året før det planlagte bryllupet. Hun forventer seg å kunne finne det siste innen bryllupsmote, og har i magasiner som Bryllupsmagasinet allerede sett bilder og annonser fra dine leverandører som markedsfører sine kolleksjoner for neste sesong.

Kunnskapsrike kunder
Dagens bruder kjenner godt til de siste trendene og kan via webben besøke leverandørenes nettsider, se motevisninger fra hele verden og titte på biilder av kjendiser som gifter seg.   Samtidig forandres moten raskt og det som var i skuddet forrige sommer kan virke gammeldags i år. Det har derfor blitt vanskeligere å kvitte seg med ”gamle” kolleksjoner som ikke er blitt solgt.

Planlegge et messebesøk
Så hvordan kan du sørge for å ha de riktige produktene til rett tid? Det beste er å besøke noen av de store innkjøpsmessene der leverandørene presenterer sine siste kolleksjoner. Alle disse messene går av stabelen mellom mai og august slik at du kan få levert dine produkter i god tid før neste års bryllupssesong.

En annen stor fordel med messene er at du får anledning til å se og kjenne på alle plaggene i kolleksjonene. Å bestille klær til butikken utfra bildene i en katalog er like vanskelig for deg som det er for det kommende brudeparet å bestille klærne sine på Internett. Med litt planlegging på forhånd, og forhåndsavtalte besøk på utvalgte stands, kan du i løpet av et par messedager bli ferdig med stort sett alle innkjøpene dine for den neste bryllupssesongen.

Sjekk leveransetidene
Å velge leverandører med korte levereringsfrister kan være et viktig argument når du bestemmer deg for hvem du skal handle fra. Noen leverandører har fremdeles leveransetider på opp til 20 uker mens andre har innsett at kort leveransetid er et viktig konkurransefortrinn.   Velger du å samarbeide med selskaper som kan levere raskt, gir dette deg bedre mulighet til ikke å behøve å kjøpe inn så mye på en gang, eller til å tilpasse din bestilling etter etterspørselen. Selv om du tror at en spesiell kjolemodell skal selge bra er det ikke sikkert at dette slår stikk.

interior design and renovation concept - woman working with color samples for selection
interior design and renovation concept – woman working with color samples for selection
No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us