Sådan får du kunden til at købe mere i butikken

Skilte, musik, dufte og kundeservice – det er blot nogle af de værktøjer, som butiksindehavere kan benytte sig af for at lokke nye kunder ind i butikken. Nordic Bridal guider dig gennem de nyeste tips til, hvordan du får netop din butik til at skille sig ud fra mængden og stå godt i konkurrencen.

Tekst: Madeleine Bäckman Foto: Anna Storm

En kunde kender oftest allerede din butik, og den har et godt rygte. Et godt ry opstår ved, at butikken har et nøje udvalgt sortiment, og at personalet er troværdigt og kyndigt. Denne type butikker er vigtige for al detailhandel, eftersom butiksindehaverne arbejder ekstra hårdt på at finde og sælge produkter, som forbrugerne vil have. De har god smag og køber gode produkter, og de har også integritet og anbefaler den rette kjole til den rette person.

Atmosfæren er vigtig
Farverne i butikkens indretning er af stor betydning. Orange er ofte et mindre godt farvevalg. Det er en stressende farve, som oftest kun benyttes af fastfood-restauranter, og det at sælge eksklusivt tøj kan være svært, hvis indretningen er orangefarvet. Hvis du derimod vælger rolige farver som for eksempel blå eller grøn, er det oftere givet, at kunden føler sig godt tilpas og rolig, når vedkommende kommer ind i butikken, og bliver længere. Kombinerer man synsindtrykket med lys- og følelsesindretning kan man øge salget i butikken. Det er sådan, at kunder køber varer, hvis de er fysisk tilstede i butikken, og hvis kunden har mulighed for at mærke kvaliteten og føle materialet.
Duften i butikken skal helst associere til de varer, man sælger. Lavendel er for eksempel en duft, som har beroligende effekt. Det er altid en vinder. Duftlys med noter af bomuld, sandeltræ og vanilje kan også være en jackpot. Vær forsigtig med at få det til at dufte for meget, så dine kunder ikke risikerer at få hovedpine. Husk også på, at nogle kan være allergiske overfor stærke dufte.

webb 002

Rette musik på rette tidspunkt
Så længe musikken i butikken er behagelig og ikke stressende, spiller det ikke så stor rolle, hvilken genre den tilhører. Men man skal tilpasse musikken efter tid på døgnet; tempofyldt musik om formiddagen kan skræmme kunderne væk. Vælg også den rette slags musik efter lige netop din kundegruppe og efter hvilke følelser, du vil vække hos kunden. En test, der blev lavet i en vinbutik, viste, at kunderne handlede dyrere og mere eksklusive vine, når butikken spillede klassisk musik, der let blev koblet sammen med eksklusivitet.

Storytelling er det nye
Kunden skal bogstaveligt talt kunne lide butikken oppe i sit hoved. Oplevelsen er vigtig. Og for at fremme den oplevelse er mange butikker begyndt at benytte sig af storytelling, der indebærer, at man benytter attraktive butiksdekorationer, der har resonans med produktsortimentet. I hver butik styrker dette varemærket. Storytelling er en metode, som kan anvendes på flere forskellige måder. Det kan handle om at markedsføre og sælge et produkt, at skabe en forståelse og motivation hos en personalegruppe i forandring, om uddannelse, information eller om at styrke sit eget eller virksomhedens varemærke.
Lexington er en af de kendte virksomheder, der er gode til storytelling i deres butikker. Men selv for små butiksindehavere kan det være værdifuldt at investere i et butikskoncept, der har en god historie og er gennemsyret af en god følelse. Storytelling alene kan få en kunde til at vælge netop din butik, eftersom det er sværere for konkurrenter at konkurrere på det end på pris og sortiment.
Beslut dig for, hvad du gerne vil have, kunderne skal tænke eller gøre, når de er stødt på din story. Det er selve slutpointen, og når den pointe er på plads, skal du fundere over et eksempel på en story, der understøtter din pointe. Et eksempel på dette kan være, at du skaber en fortælling i dit butiksvindue, og når kunden ser vinduet, skal han eller hun rammes af den følelse, der er din slutpointe.

webb 004

Style din butik
Forsøg at tænke butikken som dit hjem, og kunderne som dine gæster. Der skal være rent og pænt, dufte godt, og alt der står i vejen skal fjernes. Se for dig, hvordan kunden skal bevæge sig gennem butikken. Lav gerne en tegning for lettere at få overblik over butiksplanen. Lad kundernes fungere som et spejl, følg kundens blik, og hvor det kigger hen. Det er hot spots, og der kan du placere varer, som du vil sælge lige nu. Sortimentet skal afspejle, hvem du er som butiksejer. Er du bedst til tilbehør? Så skal det findes på butikkens hot spots.
Generelt handler kunder mere, hvis butikken skilter med udsalg, eftersom de signalerer en lavere pris. Skiltene tiltrækker sig opmærksomhed, men fører dog ikke altid til køb. Det vigtigste er at tænke på, at skiltningen i butikken har den rette position og de rigtige farver. Det er helhedsindtrykket, der er vigtigt.

Hurtige tips til din butik

  • Man vinder altid på at have et blødere og mere flatterende lys i prøverummene.
  • Vær personlig og imødekommende. En kunde husker aldrig noget så godt som en god velkomst.
  • Gør brug af storytelling, først og fremmest i butiksvinduet, for at gøre din butik mere indbydende og for at skille jer ud fra mængden.
  • Se overordnet på atmosfæren i butikken, og vær lydhør og opmærksom på, hvad du lægger mærke til, kunderne godt kan lide og ikke kan lide. Tilpas dig efter det, og bland det med din personlige stil.
  • Glem ikke at markedsføre dig. Er du ikke synlig, bliver du ikke set. Det gælder stadig. Annoncér i magasiner og benyt dig af de sociale medier.
  • Events er altid værdsat hos kunderne. Selv dem, der ikke har brug for dine produkter i øjeblikket, får øje på dig på grund af lokkemaden ved en event.

webb 003

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us