Slik får du flere kunder inn i butikken

Har du lurt på hvordan du kan øke omsetningen og lokke flere kunder inn i butikklokalet? Her får du noen tips på hvordan du med enkle grep kan ”booste” salget.

Tekst: Sofia Löf  Foto: Adobestock.com

Hvordan ser vindusutstillingen ut?
Vindusutstillingen er din butikks ansikt utad og gir kunden et førsteinntrykk av hva du har å tilby. Det er derfor avgjørende at du legger ekstra omhu i å planlegge utstillingen for å lokke kundene inn. Er din butikk moderne med stor og åpen fasade, skal du satse på store utstillingsvinduer med mye luft og få detaljer. Har du derimot innredet salongen i moderne vintage-stil kan du la detaljer som tørkede rosebuketter, skjøre draperier og hvitmalte møbler få være en del av utstillingen. Noe annet som kan være lurt for å skape et interessant blikkfang er å bygge vindusustillingen rundt ett tema, bruke levende bilder eller leie inn ”levende” modeller ved spesielle anledninger.

Når har du åpent?
En måte å få flere kunder til butikken kan rett og slett handle om noe så banalt som åpningstider. Har du som mange andre forretninger kun åpent mellom 10-18 på hverdagene? Tenk etter om det finnes åpningstider som passer bedre for dine potensielle kunders behov. Mange jobber kontortider og det kan være vanskelig for dem å rekke butikken før den stenger. Dersom du i stedet har åpent mellom 12-20 kan dette faktisk bety at mange flere har anledning til å stikke innom butikken din uten at du behøver å utvide antall åpningstimer.

Young bride with wedding assistant making final touch on wedding

Tilbyr du noe ekstra?
I konkurranse med mange andre gjelder det å gjøre noe ekstra slik at kunden legger merke til nettopp din butikk. En måte å lokke flere kunder på er å satse på små event . På disse tilstelningene kan du ha kvelds- eller helgeåpent, by på litt sprudlende i glasset og kanskje friste med noen ekstra gode tilbud – for eksempel en rabatt til dem som velger å kjøpe noe mens de er på eventet. Det kan delvis være et arrangement som er åpent for alle, og som du varsler om i lokalpressen eller på sosiale medier eller det kan være VIP-event for spesielt inviterte. Til det siste kan du for eksempel be brudepar som allerede har vært i kontakt med butikken og hvor du ser muligheten for mersalg i form av herreklær, undertøy, sko eller annet tilbehør. Det er bare fantasien som setter grenser…

Hvordan markedsfører du?
Å beskrive hvordan man markedsfører på beste måte, kan fylle en hel artikkelserie, men det finnes dog noen viktige faktorer som likevel er bra å nevne i denne sammenhengen. Begynn med å spesifisere en tydelig målgruppe. Nå tenker du kanskje at dette vil jo alltid være de blivende brudeparene. Selvfølgelig, men det holder ikke å stoppe her. Tenk etter hva denne målgruppen trenger, hvor de finnes rent geografisk og hvilke mediekanaler som når frem til dem. Jo tydeligere du kan være i din markedsføring, dess lettere er det å skape en markedsføring som tiltaler målgruppen og får dem til å besøke det. Våg å tenke nytt og skille deg ut!

Designer taking measurements for a wedding dress

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us