Valmistaudu messuille

Nyt on sisäänostomessujen sesonki Euroopassa. Toimittajat asettautuvat esille, sillä he haluavat tavata sinut. Ole siis aktiivinen näinä päivinä. Me annamme sinulle vinkit kuinka otat hyödyn irti vuoden messuista.

Oikeat kengät

Kävely messuhalleissa usean päivän ajan vaatii hyvät kengät, jotta jalkasi jaksavat mukana. Sijoita hyviin kävelykenkiin, niin jalkasi jaksavat koko messujen ajan. Hyvä neuvo on ottaa mukaan kaksi paria erilaisia kenkiä – niin, että voit vaihtaa kesken päivän. Kuinka hyvät tahansa kengät ovatkin, niin vaihtelu virkistää.

 

Oikea laukku

Messujen aikana kerääntyy aina jonkin verran katalogeja ja muita esitteitä matkaan. Mikäli uskot kerääväsi vain muutaman esitteen, pärjäät laukun tai repun kanssa, mutta mikäli aiot keräillä papereita jokaisen näytteilleasettajan pisteeltä kannattanee ottaa mukaan pieni rullalaukku.

 

Uskalla kysyä

Uteliaisuus on hyvästä, joten älä pelkää esittää kysymyksiä messupisteillä oleville henkilöille – he ovat paikalla auttamassa juuri sinua. Ja ennen kaikkea, älä pelkää esittää ”vääränlaisia” kysmyksiä tai, että englanninkielentaitosi ovat heikohkot. Toimittajat ovat tottuneet tapaamaan yrittäjiä eri maista ja ovat paikalla auttamassa sinua. Kehonkielen avulla pääsee pitkälle!

 

Interbride Düsseldorf 2019 - Foto: Anna Storm

Juo & syö

Messuhallien ilma on usein melko kuivaa ja messupäivien aikana kannattaakin juoda paljon. Monilla messupisteillä tarjotaan kahvia/teetä tai kuohuviiniä – mutta muista myös juoda paljon vettä kierrosten välillä. Muista pitää virkeystaso korkealla syömällä kunnolla. Pidä huolta, että saat syötyä riittävän aamiaisen ja lounaan, ja pidä mielellään laukussa mukana hedelmiä tai muuta naposteltavaa.

 

Nuku hyvin

Parhaat sisäänostot teet aina hyvin levänneenä. On tavallista, että messukaudella syödään myöhäisiä illallisia ja iloiset kohtaamiset muiden jälleenmyyjien ja toimittajien kanssa jatkuvat pikkutunneille. Mutta pidä huolta, että saat tarpeeksi unta ennen seuraavaa messupäivää.

 

Seuranta

Kirjoita muistiin tärkeitä merkintöjä messuhalleissa kulkiessasi, niin sinulla on kaikki tieto samassa paikassa. On helppo unohtaa monia tapahtumia, joita päivän aikana sattuu, joten kirjaa muistiin asiat aina jokaisen tapaamisen jälkeen. Mikäli saat käyntikortin, on mukava seurata toimintaa ja myöhemmin jatkaa siitä mihin viime tapaamisessa jäätiin.

 

Katso karttaa

Vaikka kaikki messut eivät ole jättimäisiä, vaatii tehokas kiertely suunnittelua. Aloita päivä kupillisella kahvia ja tutkimalla messukarttaa. Merkitse messuosastot, joilla haluat käydä ja jätä aikatauluun tilaa spontaanille tutustumiselle.

 

webb 002

Fokusoi

Mikäli olet jo ollut pitkään alalla, tapaat todennäköisesti paljon tuttuja kasvoja ja messukäytävillä käydyt keskustelut vievät helposti ylimääräistä aikaa. Sinun pitää fokusoida, ettei jutustelu vie arvokasta aikaasi, mikä voi johtaa siihen, ettet ehdi vierailla kaikilla pakollisilla messuosastoilla. Ole mukava ja sosiaalinen – mutta myös tehokas.

 

Aseta tavoitteita

Miksi olet messuilla? Mitä olet hakemassa? Mikä on tavoitteesi? Vastaa lyhyesti edellä oleviin kysymyksiin ennen messuille lähtöä ja näin teet vierailustasi tehokkaamman. Mutta suosittelemme edellleen jättämään tyhjää tilaa aikatauluusi – näin sinun on mahdollista tehdä spontaaneja vierailuja ja ehkä löydät uusia kultajyviä.

 

festbild

After hours

Messuvierailujen ei tarvitse olla pelkästään työmatkoja. Käytä hyväksesi mahdollisuus nauttia kaupungista, jossa messu järjestetään ja tutustu alan kollegoihin myös työajan ulkopuolella. Suhteiden luominen messujen aikana on lähes yhtä tärkeää kuin itse sisäänostojen tekeminen.

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us