6 anledningar att besöka inköpsmässorna

Funderar du på att besöka någon av inköpsmässorna under året? Här har du flera goda anledningar till att du bör boka in en resa redan nu!

Text & Foto: Anna Storm

 1. Lättillgängligt
  En stor fördel med att besöka en inköpsmässa är att du får tillgång till mycket under ett och samma tak. Istället för att fara land och rike runt kan du nu besöka dina favoritmärken och leverantörer på samma ställe. Vandra runt bland de olika montrarna och inspireras, nätverka och inte minst; att göra fantastiska och roliga inköp!
 2. Nätverka i branschen
  Att besöka en eller flera inköpsmässor är det bästa sättet att skapa ett nätverk av kontakter inom branschen. På mässan får du möjlighet att möta både nuvarande och nya leverantörer. Inköpsmässorna är även perfekta tillfällen att få kontakt med andra butiker som har samma tankar och frågeställningar som du. Det är alltid skönt att bolla idéer med andra i samma bransch.
 3. Spännande modevisningar
  Flera av mässorna bjuder på spännande modevisningar där du kan få en försmak på de senaste trenderna. Modevisningarna innehåller kläder från både stora och etablerade leverantörer men även lite mindre och spännande designers. Så fatta block och penna, tag plats långt framme vid catwalken och njut!
 4. Galamiddagar & festligheter
  I samband med inköpsmässorna anordnas också diverse kringaktiviteter och festligheter du inte får missa. Håll utkik på mässornas hemsidor eller skriv upp dig för deras nyhetsbrev för mer information. Bridal Magazine Group anordnar t.ex. en middag för såväl utställare som besökare under Nordic Bridal Show (16-17 juni 2018). De flesta av dessa festligheter går att boka i förväg, så missa inte det.
 5. Underbar design
  En av de viktigaste anledningarna till att besöka mässorna är naturligtvis att ta del av all denna fantastiska design som leverantörerna erbjuder. Ta chansen att se alla klänningar live och boka in dig på några av leverantörernas privata visningar. Här får du möjligheten att se såväl etablerade märken som nya designers. Du får också en unik möjlighet att känna på klänningarna och inte enbart se katalog-och produktbilder.
 6. Tidiga beställningar = tidiga leveranser
  Färsk statistik visar att brudarna väljer att köpa sina klänningar tidigare än någonsin. För att inte gå miste om någon försäljning är det därför viktigt att du fyller på din butik med nyheter innan säsongen drar igång. Om du besöker mässorna under våren och sommaren kan du lägga dina beställningar på plats och säkerställa att du får en tidig leverans.