Fokusera fel? eller fokusera rätt och lyckas!

Det gäller att fokusera rätt om du ska lyckas med ditt företag. Att lägga fokus på fel saker är varken utvecklande eller lönsamt, det gäller att vända de destruktiva tankarna till att bli positiva.

Text: Jeanette Henriksson Foto: Shutterstock

 

Det var bättre förr
Nä… en affärplan kan inte se likadan ut i åratal, även om den fungerat förr, så måste du hela tiden utveckla din plan så den passar in i hur det ser ut runt dig just nu. Att vara envis kan i och för sig vara framgångsrikt, men se för all del till att inte bli tjurskallig utan var modig nog att våga omvärdera din affärsplan.
Tänk smart, du måste inte alltid välja kappan efter vinden. Det är inte alltid de stora justeringarna som gör susen, utan de små så se dig runt och våga följa det som händer inom branschen.

Planering A och O
Låt inte tiden försvinna ifrån dig och utgå inte från att allt löser sig av sig själv. Se till att själv styra över din tid och vad du ska göra med den.
Tänk smart här också och gör en ”To do list” som du sedan bockar av dag för dag. Rangordna lista med det viktigaste först och så vidare. Var inte rädd för att plocka bort det som kan göras om en månad och sätta det på en annan lista. Men det hjälper inte att göra en lista, du måste givetvis följa den också.

Efterfrågan styr
Utgå inte hela tiden efter vad du ska ta betalt. Utan fokusera istället på hur marknaden ser ut. Visst är det superviktigt att ha koll på ekonomin och siffrorna, men det gäller också att ha relevanta priser utifrån marknaden. Detta gäller givetvis åt båda håll. Att dumpa priser håller inte i längden!
Tänk på att efterfrågan och priset styrs utifrån vad du kan erbjuda dina kunder, vilken nytta de har av dig och dina varor och tjänster. Se därför till att alla i företaget har hög serviceanda och bra kundfokus. Se till att fokusera på vad som kan hjälpa och underlätta för just dina kunder.

Du är aldrig fullärd
Du har varit så länge i branschen att du vet precis allt. Tänker du så, då är du helt fel ute. Ingen blir fullärd, du kan inte allt!
Tänk i stället att ju mer du vet ju större möjligheter har du att lyckas och att försätta vara framgångsrik. Försök ligga steget före och lär av andras framgångar. Lyssna på vad andra har att säga, tro inte att du är världsbäst. Håll dig uppdaterad med allt nytt som sker och var inte rädd för att testa nya saker.

Skyll inte ifrån dig
Det är ingen annans fel, skyll inte ifrån dig och håll inte på att älta misstag. Ta tag i problemen och lös dem istället för att ställa dig offercirkel och skylla på allt annat.
Tänk smart och lär av misstagen, även om du har svårt att se din del i det som hänt, fundera på vad DU kunnat göra för att förhindra det.

Andras räkmackor
Det är lätt att tänka att den och den fått allt serverat, men tro inte att andras ”räkmackor” gjort sig själva. Försök att inte se andra företagares framgångar som en måttstock för hur du lyckats.
Välj i stället att se andras framgångar som något du kan lära av och inspireras av. Vad har de gjort rätt som du har missat? Lär av framgångsrika konkurrenter i stället för att hitta på ursäkter till att de lyckas bättre än du. Kanske kan du sno deras koncept?

Never give up
Ge inte upp vid första motgången. Det finns ingen framgångsrik människa som inte stött på motgångar. De som lyckas är de som vågar misslyckas, men som inte ger upp.
Tänk på att kan andra så kan även DU. Fastna inte i motgångarna genom att älta dem, försök i stället hitta en väg framåt. Ägna en viss tid till att fundera på varför du inte lyckades. Lägg sedan fokus på framtiden och på vad du ska göra för att undvika att det ska hända igen. Res dig och hitta en annan väg!

 

webb

 

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us