10 säkra sätt att lyckas med din bröllopsbutik

Det ligger mycket jobb och många faktorer bakom att driva en framgångsrik bröllopsbutik. I den här artikeln tipsar vi om några säkra sätt för att lyckas!

Sätt en prisnivå

Försök att inte erbjuda allt till alla människor. Det är omöjligt och dessutom väldigt slitsamt! Fokusera istället på din nyckelkund, vem är han eller hon? Vilken prisnivå ligger hon/han på? När du har detta klart för dig kan du börja arbeta med varumärken som matchar din nyckelkund, på så sätt får du en tydlig nisch på din butik och det blir enklare för kunderna att hitta dig. Dessutom blir arbetet och alla inköp för dig mycket smidigare om du vet vad du ska utgå från.

Beautiful bride is trying on an elegant wedding dress in modern wedding salon, young woman is helping

Håll koll på din budget

Genom att ha en tydlig budget och följa den strikt kommer du långt. Se till att ha samples i din butik som du vet kommer sälja. Om du missat en trend eller en bästsäljare kan du troligtvis komplettera med den i efterhand och om en viss klänning inte säljer, se då till att snabbt returnera denna så att du kan spendera pengarna på en klänning som säljer istället. På så sätt håller du både budgeten och ditt lager under kontroll.

 

Upprätthåll en bra lagernivå

Det är lätt att mängden klänningar i ditt lager når en helt orimlig nivå. Försök att hålla antalet samples i din butik till 45-75 stycken. Nivån varierar beroende på när du får leverans av klänningar och säsong. Att kontrollera din lagernivå och hålla den under schack är en av de största faktorerna till framgång.

 

Ha tillräckligt med personal

Servicen i en exklusiv butik är nyckeln till framgång. Och för att kunna leverera bra service behöver du ha tillräckligt med (och bra) personal. Det är en kostnadsfråga, absolut. Men tänk på att om du har tillräckligt med personal, som inte stressar mellan olika kunder samtidigt, skapar du en harmonisk miljö i din butik. Och en sådan miljö och service gör att det goda ryktet sprider sig snabbt!

 

Hantera din bokningskalender väl

Se till att det finns en struktur i din bokningskalender och de bokade tiderna för blivande brudar. Genom att be kunderna boka tid säkerställer du en (oftast) seriös kund och kan på ett smidigt sätt planera dagen.

 

Välskött och välstädat

Att vara uppmärksam på detaljer är Alfa och Omega för att lyckas. Se till att din butik är välskött och välstädad, hela tiden (man vet aldrig när nästa kund dyker upp). Ha en rutin av att alltid hänga tillbaka kläderna på galgarna efter provning och se till att inte ha för mycket kläder framme så det blir ett rörigt intryck. Plocka istället fram efter behov.

 

Kunden kommer först

När du startar din verksamhet, se då till att du har kunden i fokus och att ge denna en upplevelse genom att besöka dig. I en säljverksamhet så bör kunden alltid komma i första hand, inga frågor är för dumma att ställa och kunden bör i största mån få sin önskan uppfylld.

Beautiful bride is trying on an elegant wedding dress in modern wedding salon, young woman is helping

Lyssna på kunderna

För att kunna hitta rätt klänning till din kund så ställ frågor till henne. Lär känna henne och hennes behov och utgå sedan ifrån detta när du presenterar klänningarna. På så sätt känner sig kunden tillgodosedd och du har enklare att finna en klänning som passar henne.

 

Kom ihåg kundernas namn och övrig information

Ett bra tips för att få en närmare relation till dina kunder är att skriva upp hennes namn och detaljer kring henne och det stundande bröllopet. På så sätt kan du följa upp med frågor nästa gång ni ses. Till exempel; Hur gick det med bröllopstårtan, kunde ni få en i guld som ni önskade? Genom att följa upp på sådan information skapas ett professionellt och omtänksamt intryck som kommer leda till bra rekommendationer från kunden. Kom ihåg; alla vill bli sedda!

 

Bokför säljstatistik

En bra motivation för sig själv är att föra data över säljstatistik. Efter varje arbetsdag, se till att bokför (i exempelvis Excel) hur dagens försäljning gått. På så sätt är det enkelt för dig att följa upp och utvärdera när försäljningen gick bra respektive mindre bra.

No Comments Yet

Comments are closed

Bridal Magazine Group SE
Björbäcksvägen 9, 451 55 Uddevalla Tel: 0522-68 11 90 Fax: 0522-68 11 99 info@bridalmagazinegroup.com

Bridal Magazine Group SE 2013 (c) All rights reserved. Org.nr: SE 5171000119

Follow us